Corporate Interiors

GREAT HILLS PARTNERS

When Great Hills Partners, based in Boston, MA, was planning a new headquarters space overlooking the city, the design team at Gensler Boston knew they would need to provide an exclusive experience from the moment a client stepped out of the elevator. With two lobby spaces to fill, the design teams knew they would need something special and so they came to Fabbian to develop a completely custom solution for the spaces. The concept was to create a concealed and floating grid system composed of glass pendants.

CONFIDENTIAL FINANCIAL CLIENT

The huge New York City-based corporate headquarters of a 800,000sqf Confidential Financial Client with seventeen-floor interior fit-out with open and private offices, trading floors, a conference center, a dining floor, and an executive office floor saw the collaboration of the New York-based lighting design firm Kugler Ning with Gensler to merge architecture and light in a unique entity. The three distinct but overlapping phases included multiple floors accommodating 1,700 trading desks, non-trading floors, distribution and intermediate distribution frame rooms, amenities, and special and support areas. Kugler Ning selected the unique look of our D27 Faretti Series to illuminate multiple spaces: 150 precious crystal downlights were installed to convey the idea of brightness and clean design while adding a unique and homogeneous allure to the entire space. With either an integral LED, GU10, or MR16 light source, the crystal diffuser sparkles and shines with either the see-through or satin finish, or can be partially shaded with the front plate in stainless steel.
Both open and closed downlight options exist with closed variations rated for damp locations.

Design credit: Gensler NY
Lighting Design credit: Kugler Ning
Photography: Garrett Rowland

Condé Nast - One World Trade Center

After taking over a glossy new-build tower on 42nd Street in 2000, Condé Nast decided to move 14 years later—this time to one of the world’s most symbolic sites, One World Trade Center. The decision to move legendary properties like Vogue into the 1,776-feet-high totem signified another rebirth for the neighborhood after 9/11.

In a signature masterpiece of 1.3 million square feet spread over floors 20 to 44, Condé Nast’s headquarters celebrates the media company’s diverse brands while helping its transition to the digital era. A dramatic spiral staircase connects two amenity floors housing specialty functions — including a new digital studio, a café and reference library, test kitchens, salons, and changing spaces for fashion models — with a multifunctional conference center.

The comprehensive brand positioning and environmental graphics program unifies the Condé Nast identity within the public spaces while allowing each brand to express itself within its own workspace. On each floor, one main corridor features Condé Nast’s collective digital content, while others exhibit the individual brands housed there. Conference room walls and fashion closets are cloaked in vinyl reproductions of published photography by greats like Irving Penn.

A minimalist-chic palette of stark white, dark gray, and glossy black features the whole design concept, even in the 35th-floor cafeteria, where chefs prepare kale and quinoa lunches at freestanding food stations. Conceived as a marketplace, the seating is varied: enclaves of banquettes separated by smoked glass, café chairs around intimate four-tops, and communal tables topped with marble.

For its sleek and clean shape, D81 Crio has been chosen as stunning pendants where journalists and fashionistas have their lunch and meetings.

From now on, we can definitely say that The Devil designs with Crio!

Architects: Gensler New York
Photo credit: Garrett Rowland

The Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship

How does one of the world’s leading universities, known for its science and technology programs, stay relevant in the startup era? This is the question that Analogue Studio answered in collaboration with the Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship, MIT’s hub for entrepreneurship.

CN Training Excellence Center

Canadian National Railway Company (CN) has recently opened its new employee training center in suburban Chicago.

CN is a true backbone of the economy, transporting approximately C$250 billion worth of goods annually for a wide range of business sectors, across a rail network spanning Canada and mid-America.
The location of the new Training Center is strategic: the Chicago area is the largest freight hub in North America and Homewood is home to CN’s U.S. headquarters. The 55,000-square-foot facility hosts up to 250 CN students from across the United States every week, with training for all key railway jobs.

A very generous public space in the new building anchors two stories of specialized training rooms along with administrative spaces – including a transportation lab, simulation rooms, and direct access to welding shops, live track, and a repair shop.

Fabbian USA was able to collaborate with Garnett Architects with its flagship pendant lamp D81 Crio, providing the pristine and sculptural white version in a 24" and 48" diameter varieties. Both variations illuminate the space through a light source hidden behind an acrylic domed diffuser.
13 fixtures installed at different heights now welcome CN's new trainees and staff in an open concept lobby and common area.

With its multifaceted and aluminum structure, D81 Crio can fit into numerous commercial and residential spaces. New for 2017, the D81 Crio Series is now available with LED light sources and a 72" Large Scale version has been added to the family. All versions are available in White, Light Oak Veneer, Dark Ebony Veneer, or Custom Paint and Wood Veneer options.

Architects: Garnett Architects, LLC
Photo credit: James John Jetel

Crio at Fedex Headquarters

“We are excited to bring everybody together under one roof in a world-class facility.”
FedEx Executive

FedEx provides a high-quality delivery service in more than 220 countries around the world and their reputation is well-known internationally.

This new headquarters consolidates more than 1,200 FedEx Office corporate and support services staff from multiple Dallas-area locations. The four-story, build-to-suit solution headquarters helped FedEx Office reduce its square footage in the area by 15 percent while providing work settings and amenities that foster employee engagement and productivity.

Open-plan offices, flexible conference rooms, and seamlessly integrated technology promote communication and collaboration throughout the headquarters. Huddle rooms and quiet rooms incorporated into the main floor plan form neighborhoods throughout the workplace.

The team applied color, graphics, and distinct finishes to establish clear zones and maintain department identities without introducing physical boundaries.
Employee amenities include a dining facility with a café and juice bar, a fitness center and basketball court, a mock FedEx Office store and a broadcast studio for developing internal and external communications.

The lounge area at the new HQ is illuminated by Crio, a hand-made white aluminum structure with an injection-molded acrylic diffuser and hidden light source.
Crio makes for the perfect solution for a contemporary work environment. Crio is available in both 2’, 4’ and 6' diameter variations.

Architect: HOK
Photographer: Michael Robinson Photography

Dolphine Energy Limited

Double crystal walls define the reception of the Abu Dhabi office of Dolphine Energy Limited, a company that has produced natural gas in the Middle East for over 25 years.
The original idea was inspired by the presentation of Tile during the Index exhibition in Dubai in 2011: this sparked the beginning of the working partnership between Fabbian and the international architecture and interior design studio Pringle Brandon Perkins + Will of Dubai.
Two walls of Tile, each one stretching six metres long, define the lobby: 2376 tiles of transparent crystal, interspaced by 48 amber-coloured tiles in turn illuminated by a waterfall of light create an eye-catching area that becomes the focal point of the room.

Arch. Pringle Brandon Perkins+Will
2011

Gruppo Tonazzo Offices

HIGH-ALTITUDE DESIGN
The offices of the Tonazzo Group are situated on the upper floors of a modern skyscraper in the city of Padua. The rooms are very spacious and airy, also thanks to the full-length windows that offer a spectacular view of the city. The sophisticated design of the offices is made-to-measure, and for this reason it was decided to use Tile lamps to create dividing walls in this open-space office environment.

Uffici GGICO Properties - VIP lounge

RELAXING WORKING CLIMATES
In the extra-luxurious offices of GGICO Properties in Dubai (U.A.E.) special areas have been created for moments of relax, to be used during working hours or during breaks during important meetings. These areas are very comfortable and cosy, with modern, high-class furniture, large, comfortable sofas and armchairs, filling the large lounge and conversation areas. Tile lamps have been installed in these areas to enhance the ambiance making it even more elegant and luxurious.

Town hall of Voronezh

AN IMPORTANT LAMP FOR AN IMPORTANT BUILDING
The Administrative headquarters of the City of Voronezh in Russia are lit by a series of custom-made Tile lamps. The interior design is the work of the UNK Project study of Moscow, which involved the creation of custom-made Tile lamps (on the ceiling and walls), with inserts in amber-coloured glass and a gold-coloured finish to create a more luxurious style.

Pages

Logo Fabbian

Welcome to Fabbian international website

Fabbian is also available for the North America market: click here to visit the North American website